Lumonille uusi saha Espanjaan

Siipotec Oy:n konetoimituksiin sisältyy aina asiakkaitten henkilöstön kouluttaminen. Kuvassa työntekijöitä koulutetaan Lumonin Espanjan tehtaalle kesäkuun alussa toimitetun sahan käyttöön. Perehdyttäminen on tärkeää koneen tehokkaan ja turvallisen käytön varmistamiseksi.

Siipotec Oy jakautuu

Siipotec Oy jakautuu 30.4.2022 kahteen eri yhtiöön, liiketoimintaa harjoittavaan ja kiinteistöjä omistavaan yhtiöön. Molempien yhtiöiden omistus säilyy samana kuin jakautuvassa yhtiössä. Liiketoiminta jatkuu ennallaan ja sitä hoitaa nykyinen, ammattitaitoinen henkilöstö.

Jakautumisen myötä Siipotec Oy:n Y-tunnus vaihtuu. Kaikki Siipotec Oy:n (1025515-4) liiketoimintaa koskevat vastuut, velvollisuudet sekä henkilöstö ja sopimukset siirtyvät Siipotec Oy:lle (3251960-8) täysimääräisinä ja entisillä ehdoilla. Kaikki kiinteistöihin liittyvät vastuut ja velvollisuudet puolestaan siirtyvät Siipo Estate Oy:lle (2244295-0).

Jakautumisen myötä verkkolaskutusosoitteemme muuttuu 1.5.2022 alkaen. Uusi verkkolaskutusosoitteemme kerrotaan nettisivujemme Yhteystiedot-osiossa.

Uudet tilat käytössä

Tuotanto- ja toimistotilojemme laajennus valmistui elokuussa, ja käytössämme on nyt 1500 neliötä tilaa. Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus myönsi yrityksellemme laajennusta varten kehittämisavustusta enintään 30 % avustuksen piiriin hyväksyttävistä menoista.

Siipotec haki useita patentteja

Haimme viime vuonna neljä patenttia koneratkaisuihimme. Patenteilla haluamme suojata innovatiiviset keksintömme. Suomessa patentit myöntää Patentti- ja Rekisterihallitus (PRH).

Uusi CNC-työstökeskus

Uusi pystykarainen Hartford-työstökeskus on käytössä ja valmiina palvelemaan asiakkaitamme. Koneeseen saatiin avustusta Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselta (ELY-keskus), ja kehittämishankkeeseen osallistui myös Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR). Yrityksemme konekortit löytyvät osoitteesta:

https://www.siipotec.fi/tuotteet-ja-palvelut/koneistus/

LIGNA-messuilta uusia kontakteja

LIGNA-messut Saksan Hannoverissa onnistuivat upeasti; yrityksemme koneet ja palvelut kiinnostivat kävijöitä ja saimme runsaasti uusia kontakteja. Kiitämme lämpimästi kaikkia messuosastollamme kävijöitä ja yhteistyökumppaneita!

Kuva: Petri Puttonen

Siipotec Ligna-messuilla Hannoverissa

Yrityksemme on näytteilleasettajana Ligna-messuilla Saksassa 27. – 31.5.2019. Ligna Hannover -messut on vakiinnuttanut asemansa johtavana puuntyöstön messutapahtumana. Yrityksemme esittelee messuilla räätälöityjä tuotantoautomaatioratkaisuja.

Tervetuloa vierailemaan osastollamme: halli 11, F21!

Siipotec Tekniikka & Talous -lehdessä

Yrityksemme ansiokasta yhteistyötä Kaskipuu Oy.n ja Beckhoffin kanssa esitellään Tekniikka & Talous -lehden tuoreimmassa numerossa. Tero Illin kirjoittamassa jutussa todetaan muun muassa, kuinka Kaskipuulle toteutetun uuden ikkunatuotantolinjan automaatiossa koko linjaohjaus poikkeaa perinteisistä ratkaisuista, ja integraatio, joustavuus ja yhden kappaleen sarjakoko noudattavat Teollisuus 4.0 -filosofiaa.

Yrityksemme on toimittanut Kaskipuun Viitasaaren tehtaalle teknisesti kaikkein vaativimmat työstökeskukset. Ne perustuvat lineaarimoottoriteknologiaan ja siten rakenteesta on saatu yksinkertainen ja luotettava.

Tuotannon automaatioastetta nostamalla Kaskipuu on kyennyt kasvattamaan tehokkuutta ja joustavuutta ja samalla ylläpitämään laatutason, kertoo artikkelissa Viitasaaren tehtaan tekninen johtaja Timo Lehtinen.