Kaskipuu Oy

Kaskipuu Oy rakentaa 2016–2017 Viitasaaren tehtaalle ikkunatuotantoon  tehokkaan, modernia ja ennakkoluulotonta tekniikkaa hyödyntävän tuotantolinjan. Valmistuksessa tullaan soveltamaan uusia menetelmiä kuitenkin perinteitä oikealla tavalla kunnioittaen, kuten Kaskipuun tuotteissa ja toiminnassa aiemminkin.

Siipotec on ollut mukana Viitasaaren tehtaan automatisoinnissa vuodesta 1995 alkaen. Nyt meneillään oleva tuotannon laajennus on meille suurin toimituskokonaisuus Viitasaaren tehtaalle ja myös euromääräisesti suurin toimitus yhteen projektiin toimitettuna. Toimitus sisältää mm. CNC-työstökeskuksia. Koneiden yksityiskohtaisempi  kuvaus ei ole mahdollista liikesalaisuuden vuoksi.

Kohiwood Oy

Kohiwoodilla on Soinissa kaksi liimalevytehdasta. Tehtaiden valmistuskapasiteetti on 25 000 m3 liimalevyä vuodessa. Kohiwood pystyy kilpailemaan kustannustehokkuudessa edullisemman työvoiman maiden kanssa, kuitenkin laadukkaasti ja ekologisesti kestävästi.

Siipotec on toimittanut Kohiwoodille mittavan tuotantolinjan automatisointiprojektin keväällä 2016. Toimituskokonaisuus sisälsi robotin tappikonelinjan syöttöön, konenäköjärjestelmän levyn pintavikojen tarkasteluun sekä linjan lopussa valmiiden levyjen lavaukseen robotin, joka lajittelee tuotteet eri nippuihin kameroilla tehdyn laadutuksen perusteella. Kamerayksikkö sisältää yhteensä 12 kameraa sijoitettuina levyn molemmille puolille.

Nyt olemme rakentamassa samansisältöistä ratkaisua vierekkäiselle tuotantolinjalle.

UAB Singlis Ltd.

UAB Singlis on liettualainen agentuuriliike, joka toimii kone- ja terätekniikan maahantuojana. Yrityksellä on palveluksessaan noin 60 alan ammattilaista, ja merkittävin osa heidän asiakkaistaan toimii huonekalujen valmistuksessa, kuten Ikean alihankkijoina. Massavalmistus edellyttää tehokkuutta tuotannossa ja automatisointikriteereissä tahtiaikavaatimukset ovat laadun ohella tärkeimmällä sijalla.

Siipotec on toimittanut laitteitaan Singliksen välittämänä Ikean alihankkijoiden lisäksi mm. Euroopan suurimmalle parketinvalmistajalle.