Haluamme turvata asiakkaittemme koneiden toimintakyvyn ja tehokkuuden. Ennakoiva kunnossapito tulee edullisemmaksi kuin korjaaminen vasta koneen vikaantuessa. Huoltopalvelumme turvaa sen, että koneet pysyvät kunnossa ja ne toimivat keskeytyksettä.
Tehokkaat manipulaattorit ammattitaidolla
Valmistamme järeitä manipulaattoreita kappaleenkäsittelyyn. Tyypillisesti manipulaattoria käytetään kappaleiden syöttöön ja purkuun sekä automaattiseen varastonhallintaan linjalla. Kappaleet ovat yleensä ovi- ja ikkunakomponentteja, joita käsitellään lauttana. Manipulaattorissa voi olla yhden pystyakselin lisäksi useampia pystyakseleita joko vaaka-akselin samalla tai vastakkaisilla puolilla.
Manipulaattorin vaaka-akseli on pituudeltaan tyypillisesti vähintään 12 m. Pystyakselin liike on tyypillisesti 1,5 – 2 m. Manipulaattorin vaakapalkkina on 200 x 400 x 12 RHS, kaksipuoleisissa ratkaisuissa 400 x 400 x 12 RHS. Runkoputken ylä- ja alareunaan hitsattuihin lattoihin koneistetaan johdepinnat. Näihin pintoihin kiinnitetään länsimaiset THK-johteet. Ylälatassa on ns. turvakynsi, joka pitää pystyakselin kiinni rakenteessa, vaikka johdekelkka vaurioituisi niin pahoin että akselisto olisi vaarassa pudota. Käytöt toteutetaan takaisinkytketyillä oikosulkumoottoreilla tai servoilla, joiden teho siirretään hammashihnavälitteisesti kelkkalevyyn.
Manipulaattoreita toteutetaan usein myös Beckhoff-servoilla varusteltuina. Etuja ovat laajempi nopeusalue, parempi dynamiikka ja tarkkuus.
Tarttujat räätälöidään tuotteen mukaisesti. Tyypillisimpiä ovat imulaatikko- tai imukuppitarttujat. Usein kappaleeseen myös tartutaan mekaanisesti päistä tai sivulta puristamalla.
Manipulaattorin alueella voi olla muitakin käsittelylaitteita kuten kääntäjiä ja työstökoneita. Varastonohjaus voi sisältyä manipulaattorin ohjaukseen tai vaihtoehtoisesti sitä voidaan hallita ulkopuolisesta tuotannonohjausjärjestelmästä.