Kuka-partner110Tuotannon automatisointi ja robotit parantavat toimitusvarmuutta ja vähentävät virheitä tuotannosta. Tuotteiden läpimenoaika nopeutuu ja turhia työvaiheita poistuu.

Olemme toimineet KUKA System Partnerina vuodesta 2014 alkaen. Aiempaa kokemusta meillä on mm. Yaskawa Motoman -roboteista, joita olemme toimittaneet vuodesta 2007 alkaen. Lisäksi olemme toteuttaneet joitakin yksittäisiä projekteja muilla merkeillä, kuten ABB:llä.

Tallenna

Nykyisin pyrimme löytämään ratkaisut ensisijaisesti laajasta KUKA-mallistosta, jossa robotteja on saatavilla 3–1300 kg:n käsittelykyvyllä. Tarkempi valikoima malleista ja robotteihin liittyvistä lisävarusteista sekä pitkälle kehitetyistä sovellusohjelmistoista löytyy osoitteesta www.kuka.fi.

Robotti voidaan asentaa esim. lineaariradalle, jolloin radasta tulee robotin 7. akseli. Robotin työkaluna voidaan käyttää koneistavia työstökaroja tai mitä tahansa muutoinkin eri työvaiheissa käytettäviä työkaluja. Tarttujana voidaan käyttää alipaine- tai mekaanista tarttujaa tai niiden kombinaatiota. Käytettäessä robottia koneistukseen kappale voi olla kiinni tarttujassa ja työstökarat ovat kiinteitä tai päinvastoin.

Robotit ovat pitkäikäisiä: tilastollinen käyttöikä on keskimäärin 15 vuotta. Maahantuoja tekee edullisen huoltosopimuksen toimittamillemme roboteille.

Robottisolutoimitukset sisältävät aina enemmän kuin pelkän robottitoimituksen. Toimitukseen kuuluu vähintään:

  • ympäristön suunnittelu ja mahdollinen simulointi mm. ulottumatarkastelua varten
  • tarttujan tai työkalun suunnittelu ja valmistus
  • suoja-aidat/valoverhot
  • asennus ja käyttöönotto
  • robotin käyttökoulutus (tyypillisesti 2–3 tpv)

Robottisolutoimituksemme ovat enimmillään sisältäneet myös ympäristön työstökoneet ja kuljettimet. Osa toimituksistamme on sisältänyt kolmen robotin kokonaisuuden lisäksi monimutkaiset kokoonpanopuristimet ja kuljettimet.

Hyvin toimiva ja tehokas valmistussolu voidaan muodostaa esimerkiksi siten, että robotti asennetaan pitkälle lineaariradalle, ympäristöön asennetaan vakiokoneet ja kappaleen vaihdot, asemoinnit sekä lavaukset tehdään robotilla. Muutoksia ajatellen solusta saadaan hyvin joustava verrattuna massiivisiin, räätälöityihin tuotantolinjoihin. Tehokkuutta saadaan esimerkiksi lisäämällä samalle radalle useita robotteja.

Robotteihin on saatavissa vakiona laaja valikoima lisävarusteita. Työkalut voidaan vaihtaa automaattisesti työkaluvaihtajan avulla.

Käytössämme on monipuolinen simulointiohjelmisto, jolla voimme simuloida robottiympäristön apulaitteineen ennen varsinaisen laitesuunnittelun aloittamista. Simuloinnilla voidaan varmistaa ulottuvuudet ja toteutuvat tahtiajat. Simuloinnista voimme toimittaa videon asiakkaamme tarkasteltavaksi.